Pages

Wednesday, 2 October 2013

Etude House Drawing Show Creamy Liner.

Halowwwww~
Saudala saudali cikebomm cikebomm!
(versi Johan dalam lawak ke der 1)

Sapa kat sini gegurl? angkat tangan angkat tangan!

Sapa gegurl yang tak suka make-up?

Awak?!

Betul ni awak?!

Serius?!

Tak tipu?!

Kebarangkalian gegurl tak suka make-up ni amatla kecik. Mungkin betul gegurl tu tak suka make-up but some gegurl tu dia pakai jugak simple make-up. Press powder mungkin? Kann.

Dan saya adalah gegurl yang teramat suka kepada make-up ! !
Awak pun?!

Yay! Kita geng !! High five.. !

Tetapi saya suka simple make-up for everyday. Turun kelas terutamanya. Sebab muka saya without make-up nampak pucat dan macam tak cukup tidur. =.=''

Ada tiga benda yang wajib saya pakai untuk everyday make-up saya. BB Cream, Press Powder, and Eyeliner ! 
Itu ja pun. Hihi. Simple kan.

Dan ini saya nak share eyeliner yang guna.

Etude House Drawing Show Creamy Liner


sumber : google.


Nah, size dia kecik je pun. Mudah nak bawa pi mana-mana. Tapi, kecik-kecik pun boleh pakai sampai berbulan-bulan tau. Kalo tak silap saya beli ni awal bulan Mac macam tu. Sekarang masih lebih dari separuh tinggal padahal saya pakai hari-hari tau. Save disitu!

 

 Spot the differences! Sebelah pakai, sebelah tak.

 

 


Nampak tak perbezaan? Heeeeee. Ke aku syok sendiri ni? =.=''






Gambar atas tu tadi propa jak. Tak pernah pakai eyeliner tebal camtu pi kelas. Self-confidence belum cukup untuk pakai eyeliner tebal pi kelas. Mihmihmih.

Two last picture ni baru boleh dipercayai. Macam ni je lah saya pakai eyeliner pi kelas. Simple and nice.

Eyeliner EH ni memang best. Senang nak pakai. Actually dia dijual dengan brush dia sekali. Lupa nak ambik gambar. Then yang paling penting waterproof!

Tutorial gel eyeliner favourite saya : Ailyl Rozanna (click here )
Cara jaga gel eyeliner terbaikkk : Cik Siti Datin Markonah. kihkihkih. (click here)

Info: Kat Kuching, Etude House ada kat The Spring.

Chalobete!

6 comments:

nur maiza said...

perlu ke cam tu... ngegeh je tu.. ini semua poyo..hahahaha

Isabel Diaz said...

Cutenya benda ya

Syahrul ilpks said...

comelll akak hahah...

Syahrul ilpks said...

comelll akak hahah...

Syahrul Ilpks said...

Macam comelll jewww... hahah

Syahrul Ilpks said...

Macam Comell Jeww...hahah