Pages

Tuesday, 10 September 2013

Memunasabah diri si senior ni.

Hye uolls. Bersama saya Rainny B dalam segmen memunasabah diri. Huahuahuahua.

Hari ketiga dah untuk sem 3. Manusia yang datang kelas pun dah bertambah. Nampaknya dah ada kesedaran untuk kembali ke kampus setelah extend cuti dioarang. My bestie lah salah sorang, Si Fatin. Nah kau, Rain siap mention kat blog. Feymes lah dia pasni. Huahuahua.

So, makin lama makin sesak lah satu UNIMAS. Bak kata lecture aku semalam, pasni bukan kereta ja pandai jammed. Manusia berjalan pun boleh jammed nanti. Dengar kata dalam UNIMAS sekarang ni ada 16k student. Nasib baik U ni besaq giler. Dah la besar, giler lagi tu bak kata lecture bm aku dulu. wakakakaka.

So, hari ni aku just ada satu kelas. Jam 8 pagi sampai 11 pagi. Dah dua hari aku pakai formal bagai sampai diri sendiri pun konpius aku ni senior ke junior. wakakaka. So, hari ni aku plan pakai semi-formal lah kononnya. Sebab kalau kelas hari ni comfirm la tak sampai habis masa. Paling-paling pun jam 9.30 balik dah.

Aku pakai la baju T kolej kesayangan aku. Tapi ni bukan soal semangat aku berkobar-kobar sayang kat kolej. Tu alasan no 2 lah paling-paling. Sebenarnya, baju T kolej tu ja yang masih muat berbanding baju berkolar lain yang aku ada. WARGHHHHH. Pengsan 2874546929 saat.

Then aku pakai la seluar slack aku. Pun ketat-ketat rasa. Nasib baik baju kolej aku tu labuh. Kalau tak mesti bontot aku jadi pujaan ramai. wakakakakka. 18x punya statement. Pastu lak pakai ja sandal brutal aku tu. Brutal sebab setiap masa aku pakai. Ke jamban ke bilik mandi dan juga ke kelas. What a life!

Jadi aku tak pasti la aku ni pakai semi-formal ke memang tak ada label untuk pemakaian aku ni.

Yang membuatkan aku rasa perlu untuk memunasabahkan diri ni time aku jalan balik ke kolej tadi terserempak la dengan budak-budak junior. Aku dengan berpakaian sebegitu sambil menjijit plastik makanan di kanan dan juga pegang botol aik pink di kiri bila lalu di sebelah junior serupa makcik keja cleaner lalu sebelah CEO pulak. WARGHH. Sadis!

Diorang dengan gaya smart pakai baju formal lengan panjang, pakai seluar slack iron begitu kemas dari jauh nampak line-line iron tu, siap pakai neck tie, rambut fesyen K-pop, pakai lagi speck, sambil bawa beg ala-ala beg laptop pastu bawa lagi diorang punya dokumen X-ray tu. Wahhhhh. Macam si engineer nak pegi bentang plan yang diorang lukis untuk dapatkan tender. Gitewww.

Yang gegirl pulak pakai lagi baju formal ropol-ropol, seluar slack pastu pakai kasut formal yang bunyi ketakk-ketukk-ketakk bila jalan. Sebatu dah dapat dengar bunyi kasut. Ingatkan pasukan kawad ke apa. Ada jugak pakai baju kurung. Dah la warna-warni aidilfitri meriah nampak. Aku ingatkan rombongan meminang si Nasmidah tadi. Nak jugak join, nak nengok si Nasmidah yang popularnya mengalahkan Cik Maiza Pink tuuuu.

Harap-harap diaorang maintain gitu la. Bila aku flashback zaman aku junior dulu, alaaaa 2kali5 = 10 jak pun. Tapi umpama harapan hanya impian. Ehh,tagline blog kak Maghia pulakk dah. Lama-lama macam nak pegi masuk tidur pun ada haa pi kelas, Sampai abang Mugen pernah tegur 'Korang macam ni pegi kelas??' Wakakaka. Tapi takda lah kitaorang pakai baju kelawar sambil tempek bedak sejuk di muka. Mihmihmihmih.


Ni lah baju T kolej aku. Gambar sem lepas la ni. Selalu gini lah geng kanak-kanak riang versi kertu pi kelas. Ni kira paling smart la sebab time ni kitaorang ada exam. T-shirt berkolar ja boleh pakai.

Junior-junior mana tau terbaca post ni kan. Akak ni bangga ngan korang. Sedap je mana tengok. Hidup UNIMAS. ehh.

Chalobete!

2 comments:

Isabel Diaz said...

Kamek dolok pun sama, time junior bukan main smart gik. Bertuck in bagai. Kain tudong masok dalam baju. Limpas jark tegur senior. Kinek towk, semua dah hilang. Hahaha.

Siti(zoey) said...

perkara biasa bila mula2 mesti nak semat2 tp lama2 makin suka pakai biasa2 pi kls kan hehe.