Pages

Sunday, 14 April 2013

Anti-Kpop. Dulu.

Salam berkasih-sayang semuanya ^__^

One important thing that I get from 'Kem Personaliti Diri, Kelab Peramah Unimas' haritu ialah 'persekitaran mempengaruhi personaliti kita'

Omai omai. That was 100% true. Tak perlu dibahas dan diragui lagi. Dijamin halal. *okey, biarkan dia nak over tu. 

Contohnya, Rainny yang 2 tahun dulu adalah Rainny yang anti-Kpop. 

'Jangan pernah berani nak gosip gosip artis Kpop depan aku. Lagi lagi show gambar korean guys kat handphone  lepas tu jerit jerit 'why he so cute??!!', ' I love him', 'he is my oppa' and so on..bla bla bla. Betapa meluat tau kite bila orang buat camtu. Nak nak lagi mainkan lagu korea. Sepatah harem pun tak faham, macam mana nak layan?. Dahla menari je lebih lepas tu pakai baju seluar warna warni. Yang lelaki lak siap pakai lipstik bagai.'

Wait.wait. Kpop fan please dont get mad on me. Because it was long time ago.

Tapi semuanya berubah setelah Rainny yang dulu tu further study ke universiti. Bercampur lagi dengan orang yang fanatik giler ngan Kpop.

Jess, Ika, Cik Maiza pInk, emma maembong palsu, Bea. Contoh manusia yang memberi aku persekitaran yang berubah.

Drama korean tahu, nama pelakon tahu, lagu korean hafal, ringtone handphone korean artist pun hafal. Daebak !

Dan dan dan........

AKU PUN BERUBAH MENJADI POWER RANGERS! eh.salah.

Aku pun berubah menjadi seorang yang okey.bolehla.minat juga lah.

Tapi aku paling minat kat kumpulan T-ara. Suka lagu diaorang. Lagu diaorang lebih ke arah Balada kan?
Dalam anggota kumpulan diaorang, minat sangat sangat ngan Boram. !

Selain dari kecomelan dia, aku minat sebab ketinggian lebih kurang sama jak. haha.
well,you know. artis korea ni tinggi giler nak mampuih. Umur pun dah 27tahun. Tapi maintain comel kan?
Alololo~
Boram, Saranghae !

Tapi tak dinafikan juga Jiyeon pun aku suka. Tapi lebih suka ngan Boram. 

Yes. u memang comel Jiyeon. Minat Jiyeon sebab cantik mata dia. Pandai dia buat eyeliner tu. Im so Jealous okeh.


Jiyeon with and without makeup. See, power of her eyeliner. Kawai~



 
Memperkenalkan Rainny Berry ! Anggota baru T-ara ! ^__^


Okey. Mari muntah bersama-sama.

But, still minat aku lebih kepada yang perempuan. Korean guys?? belom ada yang membuka pintu hati. Lebih lebih lagi yang pakai lipstik. wakakakaka. Gangnam style? I hate you.

Chalobete. *larik sebelom kena hempuk peminat gangnam style.



4 comments:

nurul emma said...

rainny, emma ke pengaruh kpop kau? hehe.. wah gambar mcm boram da ni.. cume tinggi x cukup nak join t-ara

Rainny Berry said...

Aah.ada la juga watak emma tselit mpngaruhi kpop ni. Rain ngan boram mmg kembar.sila sebarkn brta hangat ni k.

Siti(zoey) said...

eh geng lah.suka sgt kt boram..hihi.

Rainny Berry said...

ya? yeayyyyyy!!!