Pages

Sunday, 5 May 2013

Pheww. my exhausted life update!

Hello everyone. Salam berkasih-sayang. ^__^

Fuyoo, lama gila tak update blog ! Im quite busy right now. Ni pun curi masa yang sepatutnya take a nap. Tapi disebabkan aku ni kalo take a nap tu jawabnya lebih lama dari tidur biasa. (-__-")

Sepanjang minggu lepas aku busy dengan latihan menari. Ada performance sempena Hari Kanser Kanak-Kanak di Dewan Tun Abdul Razak (DeTar Putra), Unimas. 

Latihan pula boleh dikatakan last minute. Sabtu perform, Isnin kami start praktis disebabkan lambat di inform. Isnin tu pula aku tak datang praktis. Kepenatan teramat sangat disebabkan beberapa asignment. Macam ni lah kehidupan student. (-__-). Bila Isnin tak datang, hari seterusnya kenalah struggle. 

Lepas tu, aku busy disebabkan assignment yang bagi aku memang mencabar. Assignment buat sesi kaunseling dgn klien. Sound like petik jari kan? Tapi, Ya Tuhan Kau saja yang mengerti !

Walaupun begitu, ada satu perasaan yang sukar di terjemahkan (ambik kau, bahasa ilmiah aku pakai) bila habis sesi. Nak-nak lagi bila klien bagi good feedback. Klien cakap 'You've done a good job!' pun dah buat aku sangat-sangat teruja. Ase nak buat sesi lagi dan lagi tau !. Hoho.

Dan, malam semalam aku dan beberapa orang kawan akan perform iaitu jadi model untuk fashion show sempena 'Ponggal Night Charity Show'. Memang bajet retis bila show ada-ada jak datang. Rezeki lah bak kata retis-retis. Hoho.

Blog Rain kalo takda gambar memang tak sah kan. And here some picture for u to see..!

 Lepas balik rehearsal untuk perform keesokan hari nya. pheww. penat sangat.
-All the dancers!-

Another picha !

























Left :Make up belum serap lagi tapi tak sabar nak selca. Hoho
Right : With one of dancer and also my bestie, Jess !
  _________________________________________________________________________________

 Life as a counselor ! Before counseling session, selca dulu. Bagi hilang nervous.
Counselor pun nervous tau bila jumpa klien ni. Hihi.

Mihmihmihmih.

Emma Maembong photostat. Hihi. Bestie, Emma.
 __________________________________________________________________________

Bila dah stress begini, mula lah muka tumbuh jerawat. Whiteheads/blackheads mula mejajah muka. Paling tak suka ! Lagi satu, BERAT BADAN NAIK. amaigad !!!
Ini disebabkan bila aku stress, aku mesti makan benda manis manis. Buruk kan perangai.

Keesokkan harinya, Ka-ching!! Baby pimple lahir. Benci I tau. Cis.

Ini satu lagi penyakit berlaku bila aku stress. Mula la jadi pelupa. Hari tu aku tertinggal kunci dalam bilik. Ika try nak pecah masuk bilik aku. Tapi sistem kawalan ternyata sgt ketat. Tak berjaya! Terpaksa tunggu roommate balik.. (T_T)

Nak update jugak ! Ole-ole dari kawan baru balik melancong dari Sabah. Pinky is mine and the blue one is for bestie, Diana. Im so jealous. Nak p Sabah jugak! Anyways, thanks sangat-sangat ! ^_^

Okey readers. Thats all for this time. Untuk fashion show semalam, I akan update on the next entry. Because it was so so so special ! ^_^
Chalobete and thanks for reading !



2 comments:

nur maiza said...

menyampah.. ~muntah hijau jap~wweeerrrrkkkkkkk`!!!

Rainny Berry said...

jeles lettew. haha